_________________________________________________________________________________________
D. 31. December
Ulykkerne skulle desværre vise sig at fortsætte!
Jeg magtede derfor slet ikke at opdatere min hjemmeside og kom håbløst bagud, og derfor har det taget indtil nu endelig at få den opdateret.
d. 12. April kl. 20.30, efter 3 dage med spændt yver og vokspropper, folede Pumpkin, og der var som frygtet infektion i moderkagen.
Det væltede ud med pus under folingen, men til min store lettelse
var føllet levende!
Pumpkin fortsatte sin antibiotika behandling, livmoderen blev skyllet, og hendes lille føl måtte finde sig i at blive stukket 3 gange dgl. med 2 forskellige antibiotika, da han var i overhængende fare for at udvikle sepsis (blodforgiftning)
Heldigvis klarede både Pumpkin og hendes lille føl skærene, og efter en uges tid kunne jeg ånde lettet op og så småt begynde at tro på at det nok skulle gå.
Ligesom sidste år fik Pumpkin et cremello hingsteføl, men denne gang overlevede han og hun fik lov at være mor for første gang.
Hun har klaret det hele i stiv arm og er en vidunderlig mor til lille Isbjørn som vi kalder ham.
Jeg kunne ikke knytte mig til ham i starten, så længe jeg ikke var sikker på hans overlevelse, men han overlevede heldigvis, og han er helt fantastisk.
På trods af alt mit pineri med nåle mm. er han bare så tam og kælen og super nysgerrig og var kontaktsøgende lige fra dag 1.
Grundet hans hårde start på livet har han fået navnet, Shady Acres Perseverance, der betyder udholdenhed.
Dagen efter Pumpkin's foling begyndte Regina og fole.
Desværre var der kun 1 forben og hovedet med ude og jeg kæmpede for at få skubbet føllet tilbage for at få fat i det andet forben, men jeg havde simpelthen ikke kræfter nok, da Regina's veer var for kraftige.
Det lykkedes ikke og jeg fik derfor dygtige Bjarne fra Kasernen Hesteklinik ud for at hjælpe.
Det lykkedes ham ret hurtigt at få skubbet føllet ind og finde det andet forben frem, men da dette var lykkedes ville hovedet pludselig ikke med ud igen.
Vi kæmpede og kæmpede med kroge, liner og meget mere i over 2 timer, men til sidst måtte vi give op.
Regina var nu så ødelagt at jeg valgte at give hende fred. Min skønne dejlige Regina!
Aldrig mere skal jeg mærke det velkendte bump mod mit lår, når Regina kommer og puffer mig med sin numse for at blive kløet!
Det eneste der kan trøste mig en smule, er at jeg har beholdt hendes datter og barnebarn, så jeg i det mindste kan føre hendes gener videre.
I dagene efter Regina's foling var jeg helt ude af den. Første dag var jeg bare helt tom indeni. Jeg følte ingenting hverken sorg eller glæde. Det føltes som om min hjerne havde slukket for mine følelser.
Tænker det har været en slags forsvarsmekanisme. Den følgende dag følte jeg det hele, og græd hele tiden over de mindste ting.
Det var godt at få det hele lidt ud og i de følgende dage fik jeg stille og roligt kæmpet mig op igen, men frygten for de kommende folinger og for mine ponyers helbred generelt kunne jeg ikke slippe.
Hver gang jeg så en pony der lå ned, røg mit hjerte op i halsen.
R.I.P. min smukke Regina. Selv nu et halvt år senere, når jeg sidder og skriver disse ord, får jeg en knude i maven. Tanken om den grusomme måde hun måtte forlade denne jord.
Hele 9 dage skulle der så gå, før det gik galt igen.
Havde været oppe 1 gang i timen hver nat i over en uge, fordi Minnie og Sine stod med voks.
Endelig d. 20. April så det ud til at Sine lagde an til at fole.
Jeg sad med hende i boksen som jeg plejer, og hun vandrede rundt og svedte hele natten. Endelig kl. 5 om morgenen stoppede hun pludselig, hun stoppede med at svede og tørrede op. Stod bare og spiste.
Jeg valgte derfor at gå indenfor og holde øje via overvågningskameraet istedet. Hun blev ved bare at stå og slappe af.
Jeg var så træt at jeg døsede hen i 15-20 min. før jeg vågnede med et sæt. Sine stod med hovedet nede og så ud som om hun var ved at tage en tår at drikke, men opdagede så hendes indsunkne mave.
Løb ud i stalden, og der lå hendes fine bay dun hingtsteføl, død i hammen, og med moderkagen stadig fæstnet.
Jeg kunne slet ikke klare det oven i alt det andet. Jeg vidste ikke om han allerede var død da han kom ud, men følte mig alligevel skyldig over ikke at have været der.
Igen skulle stakkels lille Sine stå der med et dødt føl!
Søde Louise kom og holdt øje med Minnie og de andre ponyer om formiddagen, så jeg kunne få 3-4 timers sammenhængende søvn for første gang i 1½ uge, og den aften kom Kate og sendte mig i seng og tog hele nattevagten med Minnie. Jeg er dem begge utroligt taknemmelige!
Jeg kunne slet ikke hænge sammen længere, og uden dem havde jeg ikke klaret den.
Følte mig som et nyt menneske efter en nats søvn, og kunne derefter bedre håndtere sorgen over alle de frygtelige hændelser.
Dagen efter var det tid til Dorthealyst Plageskue. Jeg havde egentligt droppet at tage derhen ovenpå alt der var sket, og da Minnie endnu ikke havde folet, men jeg kunne mærke at jeg var nødt til at komme væk fra gården og ud og snakke meed nogle mennesker, hvis ikke jeg skulle gå helt fra forstanden.
Jeg lod derfor Minnie stå på boks med overvågningen og havde Kate på stand by hvis der skulle ske noget i løbet af dagen.
Dorthealyst gik super godt.
Jeg plejer aldrig at klare mig særlig godt her, men denne gang fik jeg mine to første røde rosetter til dette show, idet både Tristar og Yesterday lykkedes at få 8 i helhed.
Tristar var en smule anspændt på dagen, og Yesterday gik som om jorden brændte så snart vi kom ind i ridehuset, fordi hun blev bange for de nye lyse spåner, der var blevet strøet med i dagens anledning. Ingen af de to fik derfor vist deres bevægelser optimalt, men fik ros for type og bygning. Især Tristar's 9 tal i type er jeg rigtig glad for.
Fik desværre ikke taget billeder af dem på dagen, men beskrivelserne er på hver deres side.
Da jeg kom hjem igen flyttede jeg Sine og føllet ud i løsdriften, så hun selv kunne forlade det når hun var klar.
Jeg skulle nu beslutte om jeg skulle tage Zilver eller Pamela ind på stald i den anden foleboks ved siden af Minnie.
De havde fulgtes meget fint ad med deres yver, og der var ingen af dem der virkede lige oppe over, men endte med at vælge min lille øjesten Zilver.
Minnie stod stadig med on/off voks så var ude og tjekke hende mange gange i løbet af aftenen. Hendes yver virkede dog til at være faldet noget, så ville lige tjekke en enkelt gang mere inden jeg gik i seng, og så stille uret og tjekke hende igen efter et par timer. Jeg gik lige ind til Zilver for at sige godnat, og mærkede pludselig at hun var begyndt at svede.
Jeg blev derfor i boksen ved hende og holdt øje, og hun begyndte hurtigt at blive mere og mere urolig.
Mit hjerte sad i halsen og jeg var mere nervøs end jeg nogensinde har været ved en foling.
Zilver er normalt lidt af en drama queen når hun foler, men denne gang synes jeg hun var ekstra urolig, og da der så kun kom et hoved og 1 forben med ud gik jeg helt i panik. Flashback til Regina's foling gav mig koldsved på panden. Steffen var ikke hjemme og jeg blev ved at ringe til begge mine gode veninder Kate og Lena der bor i nærheden, men ingen tog den.
Zilver kastede sig voldsomt rundt og rullede og rullede, og jeg kæmpede for at følge med og forsøge at skubbe føllet ind i ren panik. Pludselig mærkede jeg endnu en hov, inde i skeden.
Lettelsen var overvældende, da det gik op for mig at den kun var bøjet i albuen, og jeg fik hevet det andet forben frem. Herefter kom føllet hurtigt.
Jeg måtte dog hurtigt gribe føllet og trække det væk, da Zilver blev ved at kaste sig rundt, pga. smerter.
Da hun havde fået født efterbyrden hjalp det på det og jeg gav lidt smertestillende og kunne nu i ro og mag få iodet navlestedet på føllet, hente lidt ekstra halm osv.
Zilver fik et super skønt lille mushroom hingsteføl, som jeg er blevet meget forelsket i.
Shady Acres Zephyr
Da alt var i orden, Zephyr diede osv. ville jeg til at gå ind og sove, men ser nu at mælken drypper fra Minnie.
Jeg går istedet ind og sidder og kigger på overvågningen. Her kan jeg se at hun bliver ved at kigge på sin mave, og virker urolig. Hun lægger og rejser sig et par gange og der går ikke længe før hun lægger sig og begynder at presse, og eg løber tilbage i stalden.
Folingen gik bare lige efter bogen, og præcis 2 timer efter Zephyr kom til verden, presser Minnie sit store stærke føl ud! Alt ser fint ud, følle er hurtigt på benene. Det var dejligt.
Jeg går ud for en sikkerheds skyld og tjekker de andre hopper på folden, samt henter lidt ekstra halm.
Da jeg kommer tilbage
ligger føllet pludselig fladt på siden og sitrer. Jeg går lidt i panik og rusker det lille føl og får ham på benene.
Her stavrer han et par skridt, før han stiller sig op og virker til at presse, indtil han pludselig kollapser og falder sammen.
Kommer i tanke om at det må være meconium forstoppelse han har, og henter straks klyx og giver ham et par gange uden nogen succes. Han bliver ved at prøve at presse indtil han kollapser.
Til sidst må jeg stikke pegefingeren ind og grave 6-7 store hårde knolde ud.
Herefter går alting fint, og han er frisk og dier.
Endelig kan jeg gå ind og sove!
Minnie leverede også en lille dreng. En rigtig lille dejlig brun kraftbasse!
Shady Acres Mighty Marshall
Lidt over en uge senere, d. 30. April opdagede jeg om morgenen at Pamela pludselig stod med vokspropper.
Holdt øje med hende hele dagen men det var ikke før kl. 23 om aftenen at hun endelig lagde sig og folede.
Igen i år en foling lige efter bogen og igen i år et dejligt lille buckskin hingsteføl med det skønneste hoved!
Shady Acres Perfect Patriot.
Lille Patriot er allerede solgt, og rejste med sin mor til Sverige i starten af Juli.
Jeg er sikker på at de begge får et dejligt hjem hos Annalena på Stutteri
Acera.
Lige efter Pamela havde folet, kiggede jeg over i boksen hvor Blondie stod, og nu stod hun og pustede meget.
Hun plejer at fole 3-4 uger før tid, men denne gang var der kun en uge til termin. Jeg fortsatte derfor min overvågning af hende.
Hun holdt mig hen helt til kl. lidt over 3, men endelig, efter en lidt hårdere foling end hun plejer, spyttede hun et dejligt kraftigt cremello hingsteføl ud.
Shady Acres Baby Blue
Vi har været så heldige at der er flyttet nye naboer ind, og de har en datter Ida, der er vild med heste, og hun elsker at komme her og kæle med føllene, træne med ponyerne og generelt hjælpe til.
Det er bare super dejligt, og hende og Papaya nyder også at hygge sig sammen om hestene.
D. 6. Maj tog Papaya og Ida med til det nye show, Maj-Fest.
Vi havde Tristar, Silke og Brightlyn med.
Det var meningen at Ida og Papaya skulle starte agility med Silke, men hun var for stor og stærk for dem, så de endte med at bruge lille Brightlyn der kun var trænet i at blive trukket 2 x 5-10 min inden showet, og ellers ikke haft grime på siden hun var få uger gammel.
Både hende og tøserne tog det hele i stiv arm og gennemførte banen i fin stil. Jeg er så stolt af tøserne og den lille mus, også selvom dommerne ikke havde meget til overs for hendes type.
Jeg vidste på forhånd godt at hun nok ikke helt var deres type og at de ville kommentere på de blå øjne, men havde håbet at de ville komplementere hende for hendes gode bevægelser, dem synes de dog heller ikke var typiske nok, selvom flere af de andre avlere kom hen efterfølgende og sagde at de synes hun havde rigtig fine bevægelser. Nå men hun havde super godt af at komme i byen og opleve en masse, og hun skal helt sikkert med igen, ikke mindst så Papaya og Ida kan lave mere agility osv. med hende.
Silke og Tristar var dommerne derimod rigtig vilde med.
Silke fik flotte 23 dyrskuepoint (ud af 24) og en rigtig flot beskrivelse.
De kommenterede på at hun var en spændende unghoppe at følge og at de kunne lide hende bedre og bedre jo længere de stod og kiggede på hende.
Det var nogle dejlige kommentarer at få med på vejen.
Tristar havde jeg tilmeldt for at få ham så meget med i byen som muligt inden efteråret, hvor han skulle til kåring.
Igen fik han rigtig fine point og en super beskrivelse, og igen et dejligt 9 tal for hans type.
Alt i alt var det en super hyggelig dag og et rigtig godt arrangement, som vi håber bliver gentaget næste år.
Alle hingstene, bortset fra Paschal og Waldo, flyttede på sommergræs hos min veninde Lena.
Efter lidt magtkampe er faldt der hurtigt ro på flokken og de har hygget sig gevaldigt hele sommeren.
Lille Patron kom også med på sommergræs da han allerede var kommet sig meget. Allerede 2 måneder efter han kom hjem var hen slet ikke til at genkende.
Tøserne har nydt sommeren på græs hjemme på Egegården
Og Waldo har nydt sommeren med sine damer
Sidste weekend i maj blev tilbragt på Roskilde Dyrskue i skønt vejr og dejligt selvskab. Ida var med, så hende og Papaya hyggede sig enormt.
Vi havde ingen ponyer med i år da jeg bare ville slappe af og hygge, men måske vi tilmelder en enkelt næste år.
En dag skrev min nabo Rikke pludselig, at hun havde fundet et lille bitte meget nyt føl på den gale side af hegnet, og havde puttet det tilbage på plads.
Jeg anede ikke hvem af de sidste 3 drægtige hopper der havde folet, idet ingen havde vist nogle tegn på snarlig foling, men Fanny var den der var tættest på termin, som var om lidt over 2 uger.
Og søreme om ikke det var hende, der sikkert havde leveret et dejligt lille bitte palomino hingsteføl.
Jeg er så taknemmelig over at alting gik som det skulle, nu hvor vi ikke var der. Især når dette er Fanny's første føl!
Den lille mand er kommet til at hedde Shady Acres Digby, og han er allerede afsat og skal flytte sammen med Marshall til deres nye fælles hjem efter fravænning.
Dette var så det 6. hingsteføl i streg, og kun Tamelone og Gucci manglede nu at levere deres føl.
De kom begge på boks så de kunne overvåges. Gucci lagde først an til foling ved at sætte mere og mere yver og lidt on/off vokspropper, men virkede ikke lige oppe over.
Tamelone var ikke rigtig begyndt at sætte ordentlig yver endnu, men var alligevel med på boks for at hole Gucci med selvskab.
Derfor kom det også som en stor, og ubehagelig overraskelse, da jeg efter at have tjekket op på Gucci's yver, gik over for at lukke Tamelone ud på folden og fandt hende stående med et dødfødt buckskin hingsteføl i boksen.
Stakkels Tamelone var meget ulykkelig og jeg lagde føllet ud i løsdriften, så hun selv kunne forlade det når hun var klar. Der gik dog næsten 2 uger inden hun accpeterede at føllet var dødt.
Senere på sommeren kunne jeg ikke forstå hvorfor der blev ved at være mælk i Tamelone's yver, men det viste sig pludselig at det var fordi hun hemmeligt havde adopteret lille Digby, så han nu nød godt af at have hele to mødre.
Kun 2 dage senere, går jeg i stalden sent om aftenen for at tjekke Gucci endnu engang inden jeg gik i seng. Havde tjekket hende en time tidligere hvor yveret ikke var synderligt spændt eller noget.
Nu kommer jeg over og ser en smuk langbenet sort hoppe stavre rundt i boksen, og Gucci står og æder som om intet er hændt!
Endelig var alle folingerne overstået og den sidste gik heldigvis lige efter bogen, og folingssæsonen blev sluttet af med årets eneste hoppeføl.
Shady Acres Gorgeous Geisha.
Midt i juni var vi til show i Bråvesta i Sverige.
Vi havde taget Tristar, Yesirée og Zita med.
Begge pigerne fik flotte 40 point og guld, og Tristar fik 39 point og manglede kun et enkelt point for at få guld.
Alt i alt var jeg meget tilfreds og de fik alle tre flotte og korrekte beskrivelser.
Zita stillede også op for at børnene kunne få lov at prøve kræfter med agility banen
Alt i alt en rigtig hyggelig tur til Sverige, hvor vi overnattede hos min gode ven Mia. Endnu engang tak for husly Mia.
Dagen inden vi tog til Bråvesta blev Galaxy afhentet og tog afsted mod Norge.
Han er allerede faldet rigtig godt til i de norske fjelde!
Weekenden efter vores Sverige's tur, stod den på show igen. Denne gang var det Mountain and Moorland der arrangerede show på Dortheaslyst.
Jeg havde Tristar, Tamelone, Brightlyn og Yesirée med.
Denne gang fik Brightlyn oprejsning, med flotte 39 point. Hende og Yesirée stod som hhv. 2 og 3 i holdet for 1 års hopper.
Yesirée måtte i dag nøjes med 38 point, og en fin beskrivelse.
Tristar blev først sat op som fløj i holdet, men måtte efter flere runder i spænding, se sig slået af sin evige rival, Sandø's Dag. I dag var de to drenge dog af point.
Tristar fik i dag flotte 40 point og jeg er særlig glad for hans 9 tal i traven.
Til sidst var det Tamelone´s tur, og jeg var meget skuffet da min særdeles smukke hoppe ikke imponerede dommeren og måtte nøjes med 37 point.
Jeg kan kun trøste mig med at dommeren der dømte hende, ikke var shetllandspony dommer som ved de andre 3 ponyer, men derimod New Forest dommer.
Ida og Papaya deltog i både mønstringskonkurrence og agility med lille Brightlyn, og søreme om ikke Papaya vandt agility for miniputter.
Jeg har lavet et galleri med en masse billeder fra de forskellige brugskonkurrencer som Ida og Papaya deltager i. Har kaldt albummet Agility mm.
2 uger senere stod den igen på show, da Ida og jeg drog afsted til det årlige Gørlev Hesteskue.
Med os havde vi Tamelone og Zita.
Tamelone fik oprejsning denne gang, idet hun fik de maksimale 24 dyrskuepoint og en flot ærespræmie!
Zita fik som sædvanlig 22 point og en super fin beskrivelse.
Ida deltog desuden i mønstringskonkurrencen med Zita. Det var kun 2. gang i Ida's liv at hun prøvede kræfter med at mønstre og alligevel lykkedes det hende at få en flot 3. plads ud af de mange deltagende ekvipager.
Er rigtig stolt af begge piger.
Lena og jeg, fik en dejlig sommerdag, taget nye billeder af alle unghingstene, der har gået og hygget sig hos Lena hele sommeren.
Særlig skønt var det at se hvor flot lille Patron var kommet til at se ud, på så få måneder med ordentligt foder og så dejligt græs.
Det var meningen at han skulle have været med til kåring i år, men han fik en skade og haltede noget på det ene bagben et stykke tid, og så endte han faktisk med at blive alt, alt for fed. Så vi udskød planerne og planlagde istedet at tilmelde ham næste år, når han forhåbentlig var fit for fight. Så kan Tristar tage med og forsøge sig igen.
De to vil komme til at gå alene med hinanden indtil da, så deres maner forhåbentlig kan komme til at vokse ud, da det har kostet en del af hårpragten at lege med alle de 1 års hingste.
Mine to Buckskin drenge, Phoenix og Thunderstorm, udvikler sig også meget lovende, og jeg håber at kunne udstille dem lidt næste år.
Endelig fik vi også lidt billeder af dejlige Ghost, som er til salg. Super velbygget og velgående ung herre, der desværre bliver for stor for mig.
2 uger senere var vi afsted igen. Denne gang til den årlige hoppekåring.
Det var noget af en nedslående dag.
Der blev givet virkelig lave point generelt. Kun en enkelt hoppe kom i 1. kl. og langt de fleste måtte nøjes med en grøn roset og kåring i 2.kl.B.
Den følgende dag i Jylland, måtte hele 3 hopper endda helt ned i 3. kl!
Med alt dette in mente skal jeg måske ikke være så ked af det, idet Pumpkin faktisk fik en fin blå roset og kåring i 2. kl.A og kun Fanny måtte nøjes med en grøn roset og 2.kl.B.
Det var dog lidt tragikomisk at stå med en hoppe der blev Årets Bedste Medium hoppe med kun 34 point!
Jeg havde ikke forventet at mine hopper på nogen måde
skulle i 1.kl. men havde dog håbet på to blå rosetter og måske lidt mere end hhv. 37 og 34 point.
Efterfølgende har der været stor debat både på de sociale medier og rundt omkring til de følgende shows, skuer og andre sociale events.
Det er diskuteret hvad man skal gøre for at rette op på denne negative spiral vores kåringer synes at være på ved nedad.
Jeg ved ikke hvad løsningen er. Om man skal kigge på kåringsstrukturen, på dommersammensætningerne eller blot affinde os med at vi får dårlige kåringer, indtil den åbenbart ret elendige danske avl er nået tilbage op på det niveau vi burde ligge på. Mange mener at niveauet ved de danske kåringer er faldet fordi kvaliteten generelt er faldet. Men når jeg kigger på mange af de ponyer der er kåret i første klasse for bare 10 år siden, så er der godt nok mange af dem der kun ville få røven med i en 2.kl.B hvis de blev stillet i dag.
Nå men jeg følger med på sidelinjen, da jeg ikke selv har nogle konstruktive forslag og glæder mig til at se hvad der sker fremover.
Indtil da har jeg virkelig nydt at udstille meget i Sverige i år, og det har jeg jo heldigvis også muligheden for fremadrettet.
Den følgende weekend tog jeg til Holland for at overvære det store Jubilæumsshow i Holland.
Jeg vil lave et abum med billeder fra den tur, så snart jeg har fået gennemgået alle billederne.
Jeg boede hos Anna og Akko fra Stal Break of Dawn, som kørte og alle rundt og se på stutterier, frem og tilbage til showet osv.
Den første dag var jeg rundt og se Anna og Akko's smukke ponyer og om aftenen var vi hos Stal de Bosrand og se flere dejlige ponyer.
Torsdag var vi til åbningsceremonien med nogle 1 års hopper der var med i showet.
I weekeden stod den så på det store show, og det var fantastisk at se så mange smukke ponyer samlet et sted.
Om mandagen kørte Anna og Akko med Jane, Siv-Anita og jeg rundt og så stutterier.
Vi besøgte først
Stal De Toom, der har nogle helt fantastisk smukke mini'er.
Jeg havde jo været på udkig efter en ny smuk sort mini hoppe efter jeg mistede min elskede Arwen, men sådan en er svær at finde.
Jeg endte dog med at blive tilbudt at købe den skønne kleine maat hoppe Black Pearl v.d. Toom.
Hun er godt nok 89 cm, men allerede i en alder af 9 år er hun blevet preferent hoppe. Hun har både en godkendt søn med 1. premie og en 1. premie datter allerede.
Helborderen til disse to afkom, fik jeg efter lidt overtalelse fra Akko's side, endelig lov at købe med.
Og som om det ikke er nok, så var hun søreme drægtig igen med den super skønne Winningmood v.d. Toom, der også er far til de 3 førnævnte.
Winningmood er også selv godt på vej til at blive preferent, med endnu en godkendt søn igen i år.
Efter besøget hos De Toom, tog vi videre og besøgte Stal de Belchur, som avler nogle rigtig flotte, store sorte standard ponyer.
Endelig var det tid til at tage hjem den følgende dag, og jeg vil endnu engang sige tusind tak til Anna og Akko for husly og nogle super hyggelige og ikke mindst sjove dage!
Knap var jeg kommet hjem fra Holland, før vi satte kursen mod Sverige.
Her skulle vi med til Golden Crown Shetland Show ligesom sidste år.
Vi boede igen hos Anneli og Magnus fra Hasselbo stuteri
Vi havde tilmeldt Tamelone, Clover og Yesiree.
Først i ringen var Yesirée, som gik hen og blev klasseevinder.
Den ene dommer havde hende til 39 point (da han synes hun var for tyk) og den anden dommer havde hende til fantastiske 43 point! Det gav en samlet score på 41 point og guld.
Så var det Clover's tur. Dette var hendes første gang i byen, og hun var forståeligt nok lidt nervøs, men på trods af at vi stort set ikke havde fået trænet, så klarede hun det rigtig flot. Hun fik en 2. plads, med 39 point fra den ene dommer og 41 point fra den anden dommer, og dermed en samlet score på 40 point og guld.
Endelig var det min dejlige Tamelone's tur. Hun blev desværre målt til 87 cm og måtte derfor kæmpe med de store standard ponyer, men klarede det super flot og tog fløjen med fantastiske 42,5 point og guld!
Den ene dommer gav 42 point og den anden dommer gav 43 point.
Jeg er så stolt af mine 3 fantastiske tøser. 3 x Guld!
Kun 2 uger senere gik turen igen mod Sverige, da vi havde tilmeldt det store 50 års Jubilæumsshow!
Showet var delt i 2 forskellige udstillinger.
Om lørdagen var det svenske dommere der dømte i hver deres ring.
Først var det Yesirée i ringen.
Hun endte lidt skuffende i næstsidst i ringen, men med fine 39 point og kun 1 point fra guld.
Lige herefter var det Tristar's tur og han gik hele vejen med sine 40 point og blev Unghingst Champion!
Dommeren der dømte hans hold, mente han havde en rigtig god chance når han skulle til kåring til september. En spådom der desværre ikke skulle vise sig at holde stik.
Clover endte ca. midt i et meget stærkt hold af 3 års hopper og fik igen flotte 40 point og guld!
Den sidste i ringen var Tamelone. Hun var igen målt til 87 cm og måtte derfor kæmpe i standard ringen, men endnu engang lykkedes det at tage fløjen og så endda med flotte 42 point!
I Hoppe Championatet hang hun længe ved, og slog mange smukke store hopper, men måtte til sidst se sig slået af blandt andet den uovervindelige Almnäs Ulvide.
Dagen efter var det engelsk og svensk dommer i den ene ring og hollandsk og svensk dommer i den anden ring.
Om morgenen tog Yesirée revance og tog fløjen i holdet med flotte 40 point og guld!
Tristar faldt som forventet ikke i den Hollandske dommers smag og måtte nøjes 35 point denne dag.
Gernerelt var pointene meget lavere om søndagen for langt de fleste og Clover måtte i dag da også nøjes med 37 point.
Henover frokost begyndte alle svenskerne at trække deres ponyer, da de med forfærdelse kunne se at alle de ponyer der havde fået guld dagen inden, nu måtte nøjes med sølv eller bronze.
En pony faldt faktisk fra 41 til 30 point på 24 timer!
Så med dette in mente skulle jeg nok også have trukket Tamelone, men jeg havde aldrig i min vildeste fantasi troet hun skulle få den bedømmelse hun fik.
Godt nok var udstillingen rykket indenfor henover frokosten, og hun var da noget stresset og lidt anspændt i ridehuset, men at hun skulle falde helt ned til 34 point og en sidsteplads i det ellers halverede hold!
Jeg var først fuldstændig chokeret, og efterfølgende virkelig ked af det. Både fordi Tamelone i mine øjne er en af mine smukkeste ponyer, og også fordi at dommeren der dømte hende er en dommer jeg respekterer meget.
Det er første gang jeg er blevet oprigtigt ked af det over en bedømmelse.
Ellers er jeg normalt en "tab og vind med samme sind" type, men ved netop denne bedømmelse havde jeg svært ved ikke at lade det ødelægge hele turen for mig.
Ida og Papaya havde heldigvis deltaget i flere forskellige brugsklasser med Clover til det store Shetlands MS hvor der var ikke mindre end 350 starter tilmeldt, og vi kunne derfor glæde os over deres flotte resultater.
Papaya vandt agility klassen for miniorer! Ida fik en flot 2. plads i handler hopning for juniorer og en flot 4. plads i agility for juniorer!
Hvis jeg lige forsøger at glemme Tamelone's kedelige resultat om søndagen, så var det faktisk en rigitig hyggelig tur, hvor vi havde selvskab af nogle andre danskere, nemlig Martin og Kathrine fra Stutteri Skovgaard og Steffen og Serina fra Stutteri Aarupgaard. Vi havde det super hyggeligt sammen, og Steffen var også en stor hjælp da jeg til tider havde flere ponyer i ringen samtidig!
Derudover blev det til overdådigt mange dejlige ærespræmier!
I starten af september var det tid til show igen, idet vi skulle til Plageskue på Store Hestedag.
Jeg kan tilmeldt Yesirée og Arenduil.
Det var Arenduil's første tur i byen, men hun gjorde det rigtig flot og fik en rigtig god beskrivelse.
De to tøser stod som som hhv. 2 (Arenduil) og 3 (Yesirée) i det store hold af 1 års hopper af begge størrelser, med fine 39 point begge to.
Havde håbet på et point mere så vi kunne være kommet med i finalen, men er egentlig fint tilfreds med pigernes præstation.
Dagen efter Store Hestedag, ankom Akko med min nye hoppe, den dejlige Black Pearl v.d. Toom og hendes skønne føl Levani v.d. Toom.
De andre hopper så spændte til da disse sorte perler ankom.
Den følgende weekend var det tid til den årlige hingstekåring.
Jeg havde tilmeldt Tristar og Albert. Jeg håbede de begge ville klare sig igennem nåleøjet men havde nok selv størst tiltro til Tristar i og med at han havde klaret sig så godt hele året, til udstillinger hvor han er blevet dømt af dommere fra flere forskellige nationaliteter! Sådan skulle det dog ikke gå, og Tristar måtte nøjes med chokerende 32 point!
Beskrivelsen pointerede samme fejl som mange andre hingste ellers blev godkendt med på dagen.
Efter Tristar's afvisning, da var det Albert's tur, og eftersom Tristar blandt andet var fældet på hans bevægelser, så regnede jeg ikke med at Albert ville gå igennem, da jeg personligt synes at Tristar bevæger sig betydeligt bedre end Albert. Men søreme om ikke han endte med en 2. plads i holdet og lige nøjagtig skrabede nok point sammen til en kåring i 2.kl.B. Resten af holdet blev afvist.
Personligt synes jeg han har mange kvaliteter som han ikke blev præmieret for, men jeg er bare glad for at han slap igennem og nu kan jeg bruge ham, og se hvad han laver af afkom.
Jeg håber han vil kunne lave mig nogle lige så skønne føl som hans bror Arthur har gjort for mig.
Dagen efter kåringen var der gensynsglæde i hingsteflokken.
Weekenden efter skulle vi søreme afsted for 3. weekend i træk. Denne gang til Gørlev Føl- og Plageskue.
Jeg havde tilmeldt Yesirée og Arenduil igen. De fik begge fine 22 point og nogle lovende beskrivelser, men Yesirée gik hen og vandt holdet foran flere lækre 1 års hopper.
Dette gav en billet til at kæmpe om titlen Bedste 1 års hoppe på tværs af racer!
Yesirée satte ikke en fod forkert, og vi vandt overlegent fælleskonkurrencen! Så stolt af min smukke lille Arthur datter!
Så var der endelig lidt ro på her på hestefronten, indtil slutningen af oktober, hvor jeg faldt for en 1 års dobbelt championhoppe der blev udbudt på auktion til det årlige Select Sale i Holland.
Meget impulsivt besluttede jeg mig for at jeg var nødt til at tage ned og byde på denne hoppe. Jeg fik heldigvis lokket Martin og Kathrine med på turen, og Ida tog også med.
Martin og Kathrine havde to gange før købt pony på denne auktion, så de var super at have med til at forklare lidt om det hele.
Dagen startede med at man kunne inspicere ponyerne i staldene og evt. få dem fremvist på hårdt underlag.
Jeg fandt hurtigt frem til 1 års hoppen og selvom jeg ikke var så imponeret af bevægelsen, så var jeg meget glad for hendes type og bygning. Jeg besluttede derfor at byde på hende.
Til gengæld endte jeg også med at falde for 3 mini hopper, der slet ikke figurerede på min liste.
Billederne af dem på auktionens hjemmeside
gjorde dem virkelig ikke retfærdighed, og da jeg så deres enestående bevægelser, var jeg solgt!
Jeg endte derfor med at byde på og købe alle 4 ponyer! Det må siges at være et impulskøb! Men indtil videre er jeg rigtig godt tilfreds med mine nye damer!
To af pladserne i traileren var allerede optaget af to 1 års fra Duke Stable.
Henholdsvis en mushroom broget hingst til mig selv, Keep the Change of Duke Stable, samt en dejlig lille sortbroget hoppe til Anneli og Magnus fra Stutteri Hasselbo.
Jeg havde derfor kun plads til 2 af mine nyindkøbte hopper, og 2 af dem måtte derfor vente dernede til mandag morgen hvor Rikke Hald var så sød at køre ned og hente dem sammen med to ponyer hun selv havde købt.
Tirsdag aften kørte jeg
så til Jylland for at hente de to helsøste hjem.
Mød alle de nye tøser
Flora v. ´t Terp
Diamora v. ´t Terp
Alysha v.d. Drosthoeve
Kaitlynn v. Landskaande
Jeg har ikke fået lavet sider til de nye ponyer endnu, så det må komme med næste opdatering.
De 3 voksne hopper fra Holland skulle være i fol, og langt de fleste af mine egne hopper er også scannet i fol.
Ved næste opdatering vil jeg opdatere Bedækningssiden, med alle årets bedækninger og hvilke farver der kan forventes af de forskellige kombinationer, ligesom jeg plejer.
Blandt andet glæder jeg mig meget til mine to Waldo døtre skal have deres første føl!
River og Clover er begge scannet i fol med den skønne Picasso fra Holla
I starten af November var vi afsted til Sverige igen, til årets næst sidste show!
Det årlige Halloween
Show i Sølvesborg.
Med os havde vi
Zilver og hendes skønne lille føl Zephyr samt Arenduil. Og så havde vi selvfølgelig den lille 1 års hoppe fra Duke Stable med op til Anneli og Magnus, som vi endnu engang overnattede hos.
Alle 3 ponyer fik 39 point og rigtig fine og korrekte beskrivelser, og manglede således kun 1 point fra guld.
Lille Zephyr vandt dog sin klasse og gik videre til championatet hvor han vandt titlen: Champion Mini Føl! Så stolt af min skønne lille dreng.
Papaya og Ida deltog i agility og handler hopning med Arenduil, og på trods af at de ikke havde fået trænet meget med hende inden da, så gjorde de det alle tre super godt og fik nogle gode placeringer!
Weekenden efter kom Siv-Anita på besøg med hendes mor og bror, for at hente to ponyer hun havde købt.
Således måtte vi sige farvel til Geisha og Yesterday, der begge er rejst til deres nye hjem i Norge.
Ja en del ponyer er rejst og nogle er kommet til.
Nogle der før var til salg har jeg valgt at beholde og nogle går jeg stadig med overvejselser omkring.
Min tur til Holland tidligere på året satte ihvertfald en masse tanker igang.
Alle de skønne ponyer til showet, og på stutteri besøgene, åbnede mine øjne og der gik et lys op for mig der, at det jo netop er DENNE type jeg hele tiden har været draget imod.
Jeg har nok hele tiden været lidt splittet mellem hvad jeg godt kan lide selv og så hvad jeg har tænkt at jeg burde kunne lide, på baggrund af hvad dommerne herhjemme gerne ville have.
Min flok af ponyer bevidner også dette, da det er en god blanding af gamle tunge engelske typer og de mere lette hollandske/europæiske typer.
Jeg besluttede at arbejde imod at få en mere ensartet type, med den type af ponyer som jeg selv synes bedst om, og mine nye indkøb er da også et led i denne plan.
Dette vil også betyde at salgssiden stille og roligt vil blive opdareret, efterhånden som jeg beslutter hvilke ponyer jeg vil beholde og hvilke der skal sælges.
De vil selvfølgelig kun blive solgt til de bedst tænkelige hjem, som altid.
Jeg har allerede besluttet mig for nogle af mine hopper, men disse vil dog ikke blive sat til salg før efter de har folet.
Det er hårdt at måtte tage beslutninger ud fra hjernen frem for hjertet nogle gange, men jeg kan mærke i mig selv at det er den rette vej jeg har valgt, hvis jeg vil fortsætte med at bevæge mig fremad i min avl.
Det har jo mildest talt ikke været det bedste år for vores lille stutteri, og året sluttede da også mere mere sygdom og død.
Det viste sig efter en måneds tid at der var blevet spredt kværke blandt ponyerne på auktionen i Holland, og således blev vi samt et andet stutteri her i Danmark ramt, og ligeledes gjorde 3-4 stutterier i Tyskland, der også havde købt ponyer på auktionen.
Heldigvis ser det ud til at alle mine er klaret sig igennem uden men, men det var hårdt at have 20-25 syge ponyer under behandling på en gang, og det har selvfølgelig været enormt tidskrævende!
Kværken betød selvfølgelig også at vi måtte vinke farvel til årets sidste show, Mountain and Moorland Christmas Show, et show jeg ellers havde glædet mig meget til, idet det var en af mine yndlingsdommee der dømte.
Heldigvis kan jeg glæde mig over at hverken Anneli og Magnus eller Siv-Anita, der jo havde hentet ponyer hos mig efter jeg havde været på auktionen i Holland, men inden det viste sig at vi havde fået kværke, ser ud til at have fået smitten med hjem. Så smitten ser heldigvis ud til at være stoppet her.
Som en endelig afslutning på et frygteligt år, måtte jeg sige farvel til lille dejlige Patron.
Den skade han havde fået i sommers, så ellers ud til at være i bedring, men så snart han kom hjem fra sommergræs, og begyndte at rende lidt langs hegnet herhjemme, blev han meget halt igen, og det så ud til at havde skadet nogle ledbånd i knæet. Da han samtidig er en pony der stresser enormt meget og han ikke ville kunne holdes i ro, besluttede jeg at give slip på ham. Han skulle ikke igennem en hel masse efter alt det han har måtte udholde.
R.I.P. min dejlige lille nuttede hidsigprop!
Med dette vil jeg slutte for denne gang.
Jeg håber at vende tilbage med en ny opdatering snarest.
Vi ønsker alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår!
Vi håber at efterlade alle ulykker og dårligdomme i 2017 og tage hul på et nyt år fuld af håb og glæde.
__________________________________________________________________________________________
D. 9. April
Foråret er så småt ved at indfinde sig.
Vi har længtes efter varme og forår, og længtes nu efter de små føl. De første hopper er allerede godt igang med at sætte yver.
Håber jeg får et føl eller to i min ferie, der starter på onsdag.
Folingsæsonen nåede dog end ikke at komme igang, før noget skrækkeligt skete.
Jeg har mistet min dejlige, blide, smukke sorte perle og hendes ufødte føl.
Jeg kom sent hjem fra arbejde en aften og Arwen stod som sædvanlig lidt tilbage fra flokken, men så snart hun så mig vrinskede hun og da jeg kaldte kom hun løbende, for hun vidste det var tid til aftensmad.
Lukkede hende ind i løsdriftsboksen som jeg plejede, og serverede hendes mad, som hun kastede sig over med det samme.
Herefter gik jeg rundt med wrap lige uden for løsdriften, og da jeg kom tilbage ind i løsdriften med en håndfuld wrap 4-5 min efter, lå Arwen fladt på siden.
Troede først hun var ved at abortere sit føl, men kunne hurtigt se at hun ikke trak vejret. Jeg gik helt i panik og begyndte febrilsk af skubbe, banke mm. til hende for at vække hende men hun var væk!
Lidt blod i det venstre næsebor var det eneste tegn der var.
Aner ikke hvorfor hun er død, men tænker det kan være en aneurisme der er sprunget. Hun lå ihvertfald helt fredeligt præcis hvor hun havde stået og spist få minutter forinden.
Hun var i super form, så så godt ud og bar sin drægtighed så fint.
Var blevet så glad for hende siden jeg fik hende hjem igen, og hun stolede på mig, og kom når jeg kaldte på hende.
Glædede mig så meget til at få det første føl som jeg selv havde planlagt efter hende, og havde allerede planer om at hun skulle kåres i år.
Hvis ikke der havde været generalforsamling den følgende lørdag skulle hun have været med til udstilling i Sverige.
Det hele er så uvirkeligt og helt ufatteligt trist!
Jeg er i syv sind nu om jeg skal beholde hendes føl fra sidste år, som jeg egentlig havde til salg, eller om jeg istedet skal se mig om efter en ny sort stjerne.
Ingen kan tage Arwens plads, men skal jeg have en ny sort skønhed, så skal hun være helt perfekt.
God bygning, lille kønt hoved med, masser af hår og super bevægelser. Og selvfølgelig skal den være mini. Hvis nogen kender til sådan en, der kunne være til salg, må de meget gerne sige til.
Jeg er indstillet på at vente flere år på den helt rette.
En mere glædelig nyhed er at det går rigtig godt med lille Patron.
Han er kommet sig næsten fuldstændigt, og er nu fuld af livskraft og hormoner!
Han har taget super flot på og mangler nu blot at fylde ud med muskler i bagpart, overlinie osv.
Hans bevægelser har også bedret sig 100-fold, og er næsten tilbage som de var da jeg så ham som 2 års.
Han havde jo en enormt tyk pels, og han svedte meget, og kløede sig mere og mere.
Kunne ikke få ordentligt bugt med lusene, og han havde også noget svampeinfektion over ryggen, så for knap en måned siden klippede jeg ham helt ned, og det hjalp
gevaldigt på kløen og humøret.
Siden da har han taget endnu mere på og snart er han klar til at komme på sommergræs med de andre drenge.
Nedenfor er lidt billeder fra da han blev klippet. Skal nok få taget nogle nyere billeder af ham snart.
I dag gik det så helt galt igen, da jeg vågnede op til Zita der havde folet et dødt hoppeføl i løbet af natten.
Lille fin rød pige, lå der på jorden med både navlestreng og moderkage stadig fæstnet.
Zita virkede frisk, og ikke synderligt interesseret i føllet. Hun så ikke ud til at have svedt synderligt. Hun havde termin om små 3 uger, og var ikke rigtig begyndt at sætte noget synderligt yver endnu eller andre tegn på snarlig foling.
Senere i dag virkede hun lidt beklemt ved hendes meget spændte yver, så jeg gav lidt smertestillende, men ellers virker hun frisk og ved godt mod.
Zita ventede mit aller første 2. generations føl, og det var jeg selvfølgelig meget spændt på. Lige nu er jeg dog bare glad for at hun er okay, og så må vi jo prøve igen.
Som om det ikke var nok, står Pumpkin nu med en mulig infektion i moderkagen, så hun er sat på antibiotika og Regumate, i håb om at redde hendes drægtighed. Hun har også først termin om 3 uger.
Jeg er snart virkelig opgivende og orker ikke flere ulykker.
Det er tredje år i træk hvor jeg mister føl. Forrige år var det 3 stk, og jeg mistede næsten også min elskede Zilver, sidste år 1 stk og i år er det 2 stk indtil videre, inkl. min dejlige hoppe Arwen, allerede inden jeg har fået et levende føl på jorden.
___________________________________________________________________________________________
D. 5. Marts
Fantastisk start på showsæsonen!
Vi havde taget Tristar med til Mountain and Moorland Winther Show.
Først vandt han sin klasse af 2 års hingste, på tværs af racer.
Herefter blev han inviteret til Junior Championatet, hvor han skulle konkurrere med 15 andre dejlige ungheste der var udtaget til dette championat. Søreme om ikke han gik hen og vandt Res. Junior Champion på tværs af racer.
Dette gav en billet til at konkurrere om bedste shetlænder, hvor han igen gik hen og vandt Res. Bedst i Racen, ud af alle de udstillede shetlandsponyer på dagen.
Endelig var han faktisk den eneste shetlandspony der gik hele vejen til Best in Show finalen.
Her så han sig slået at en gudesmuk Fell hoppe og en skøn Welsh hingst.
Han gjorde det bare super godt hele dagen, på trods af at min lille dreng, pludselig begyndte at blive lidt af en mand :)
Vi takker Libo Design og Blue Hors for de flotte ærepræmier!
____________________________________________________________________________________________
D. 24. Februar
Jeg lovede at vende tilbage med lidt nyt på hingstefronten.
Waldo kommer til at blive i Darnmark i år, selvom planen faktisk var at han skulle have været til Tyskland og gå i år og evt. næste år.
Desværre gik den hingst jeg skulle have haft op istedet, hen og døde i en ulykke. Det er rigtig sørgeligt, men betyder så at Waldo bliver her og
bedækker i denne sæson.
Han stå tilrådighed for sunde registrerede hopper.
Udover Waldo, har vi lejet Stjernens Mini-Paschal, som kommer til at stå på station her i 2017.
Paschal er en skønt hingst med nogle super bevægelser, og jeg har altid haft et godt øje til ham.
Han er kåret i 1.kl.x med 43 point og er både Mini Champion og Overall Res. Champion. Herudover er han også kåret i Sverige og desuden blevet Champion Mini Hingst ved ustilling i Sverige.
Jeg skal bruge Paschal til en hel del af mine egne hopper, så han vil kun stå til rådighed for et meget begrænset antal fremmede hopper.
Tilbage i 2013 fik jeg faktisk et super skønt hingsteføl efter Paschal. Lille Patron var efter ham og ud af min dejlige hoppe Tamelone.
Han kom til at hedde Patron, da det betyder beskytter eller skytsengel. Hav blev nemlig født med placenta previa, hvilket betyder at moderkagen havde løsnet sig og kom frem inden fosterhinderne.
Havde vi ikke været der var han død inden han blev født.
Lille Patron blev solgt til Dina fra Stutteri Farmen og er her vokset op med lille Farmens's Amazing, som er et føl min hoppe Arwen fik inden jeg fik hende tilbage fra Dina.
I sommers blev de foræret til en lille familie, som var rigtig glade for de to drenge. Jeg bad om navn på den nye ejer og kontaktede hende over Facebook. Her skrev vi lidt sammen og jeg sendte billeder af Patron som føl mm.
Jeg skrev desuden at hvis de nogensinde ikke kunne have lille
Patron længere, måtte hun meget gerne skrive.
Her er lidt billeder af Patron som føl og sidst jeg så ham da han var 2 år gammel.
Fredag i forrige uge blev jeg så kontaktet af den nye ejer. Hun skrev og spurgte om jeg ville have Patron, da de havde været nødt til at aflive hans lille ven Amazing.
For at gøre en lang historie kort, så viste det sig at den anden lille unghingst var så udsultet at dyrlægen havde været nødt til at aflive den. Patron var tæt på at lide samme skæbne, men dyrlægen tog ham med og indlage ham på klinikken, hvor de langsomt begyndte at fodre ham op igen.
Der gik en hel uge inden han var klar til den korte rejse hjem til mig, så det var først fredag i sidste uge jeg endelig fik ham hjem.
Han var bogstaveligt talt skind og ben. Han kunne knap nok gå, fordi han ingen muskelmasse havde tilbage. Desuden var han levende af lus, men havde ikke engang kræfter til at klø sig.
Han blev behandlet for lusene og jeg kløede ham ofte over hele kroppen, som han nødt rigtig meget. Udover det gik det med langsom opjustering af hans foder. De første dage lå han rigtig meget ned
og havde on/off lidt kolik. Appetitten var ok, men varierede en del pga. kolikken. De sidste 2-3 dage er der dog sket en hel masse. Han ligger meget mindre ned, spiser hele tiden med god appetit og virker friskere.
I dag spillede han rigtig op overfor hopperne og de andre hingste og kunne sågar
trave lidt uden at miste balancen.
I søndags målte jeg ham med vægt-målebåndet og der målte han til 80 kg. Det er dog sandsynligvis noget mindre, når man trækker fra for den meget tykke pels, som også skjuler hvor grelt det virkelig står til.
Da jeg målte ham i dag, 5 dage senere stod den på 87kg!
Jeg har lagt nogle film op på min facebookside fra dagen hvor han ankom og fra idag, og jeg vil løbende opdatere der om hans fremskridt.
Nå men tilbage til nogle mere glædelige nyheder.
Vi har nemlig fået endnu en ny hingst på stutteriet.
Han er faktisk hentet helt i Østrig, men er opdrættet her i Danmark af min gode ven Kate.
Bakkegaard's Albert var jeg helt forelsket i da han var føl, men havde desværre ikke mulighed for at købe ham dengang.
Han har den dejligste farve: Smoky Cream Broget
Jeg fulgte ham istedet i hans nye hjem, hos Dragonstone Stud i Østrig.
Da jeg pludselig fik mulighed for at købe ham tilbage til Danmark, slog jeg til.
Det er et gamble da han jo ikke er kåret endnu, men jeg håber at han vil kunne gå igennem nåleøjet så han kan blive fremtidig avlshingst her på stutteriet.
Når man siger velkommen til nogle ponyer, må man også sige farvel til nogle ponyer.
Lille Rover er flyttet op til min nabo Rikke, der havde forelsket sig i ham. Her bor han sammen med hendes to store rideheste og Tamelone's søn Trouble.
Han er allerede faldet rigtig godt til.
Et andet af vores hingsteføl er rejst hele vejen til Østrig.
Det er lille Comanche der skal bo hos Stefanie på Dragonstone Stud.
Han er ligeledes faldet rigtig godt til og nyder at lege med Stefanie's andre føl.
I dag rejste også en af hopperne.
Yesmine som har givet mig to dejlige hoppeafkom, som jeg har beholdt, skal nu fortsætte sin avlskarriere hos min gode ven Janny fra Stutteri Stjernen.
Det var lidt vemodigt at sige farvel, da jeg har været utrolig glad for Yesmine, men heldigvis kan jeg følge hende hos Janny, da jeg kommer på besøg mange gange årligt.
To andre ponyer fra salgsiden er også reserveret. Det drejer sig blandt andet om Pamela, der skal flytte til Sverige. Hun skal blot fole først og ifoles ved Waldo inden hun rejser, når hendes føl fra i år er blevet fravænnet.
Herudover er Galaxy reserveret, og efter planen skal han flytte til Norge til sommer.
I Januar var jeg endnu engang i Holland, sammen med tre skønne svenske tøser, for at overvære det årlige hingsteshow.
Vi fik også denne gang tid til nogle stutteri besøg, og besøgte denne gang Stal de Lagevoort, Stal Groenkamp og endelig Duke Stable, hvor min lille Pamela er fra.
Der var nogle skønne ponyer. Blandt andet den kendte Shandy v. Bromishet hos Stal de Lagevoort. Hos Duke Stable forelskede jeg mig i den skønne lille Attention of Duke Stable, på trods af at hun både er rød og roan.
Ellers venter vi bare i spænding på de første føl, der gerne skulle se dagens lys i april. Dog et mindre nu, hvor Yesmine er rejst. Tolv dejlige føl skal vi forhåbentlig have.
Se de forventede føl på siden med bedækninger.
_____________________________________________________________________________________________
Året der gik
Sidste år bød på en noget bedre folingssæson end forrige år.
Kun en enkelt foling gik ikke helt efter bogen, og stakkels Pumpkin mistede sit fine cremello hingsteføl.
8 dejlige føl blev det til. 5 drenge og 3 piger, selvom det ifølge min statestik skulle have været et pige år! Nå men det må vel betyde at dette år vil byde på en masse dejlige hoppeføl.
Vi krydser fingre for en super folingssæson, helt uden problemer.
Udstillingsmæssig blev det også et fint år. Blandt andet blev min lille øjesten blandt de unge hopper, River, Bedste 2 år hoppe til Gørlev Plageskue.
Højdepunktet må igen i år være hoppekåringen, hvor vi for 3. år i træk løb med titlen, Bedste Mini Hoppe! Denne gang med en hoppe af egen avl, Zita. Det er første gang jeg viser egen avl til kåring.
År 2016 blev også året hvor vi tog til udlandet for at udstille for første gang.
Hele to gange var vi i Sverige og udstille og det var rigtig hyggeligt.
Det bliver bestemt ikke sidste gang.
Vi takker for et dejligt 2016 og håber at 2017 bliver mindst lige så skønt!
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________
Nyheder 2016
Nyheder 2015
Nyheder 2014
Nyheder 2013
Nyheder 2012
Nyheder 2011
Nyheder 2010
Nyheder 2009
|